Kerstvoorstelling op obs Buten de Poorte groot succes !
 
Dit jaar heeft basisschool Buten de Poorte in Goedereede het jaarlijkse kerstfeest met een prachtige voorstelling gevierd.
Na 2 dagen oefenen met de Theaterbus uit Hellevoetsluis mocht iedereen komen kijken naar “Kerstfeest op de Vlinderplaneet” .
Ouders, grootouders en allerlei bekenden waren dan ook aanwezig in de Dorpstienden in Ouddorp om te genieten van hun kinderen.
In het verhaal zat veel humor,  spanning en natuurlijk ook een heuse Kerstman !
Alle 85 kinderen van school hadden een rol in het “meespeeltheater” waarbij zelfs de jongste spelertjes helemaal opgingen in het verhaal.
Niet alleen de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet, maar ook een grote groep moeders heeft meegewerkt aan de organisatie en opbouw van het feest.
Er is dan ook grote waardering vanuit de schoolorganisatie voor de activiteitencommissie.
Bij het slotlied stonden alle kinderen op het podium en kregen een groot applaus van de bijna 400 aanwezigen.
Daarna was het tijd voor de grote verloting, waarmee ook de kosten van deze avond gedekt kunnen worden.
Er zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld doorPort Zélande en fotograaf Desirée van Halewijn waarvoor de school haar dank uitspreekt.
De hoofdprijs, een minicruise naar Hull, werd beschikbaar gesteld door P&O Ferries. De winnaar van deze boottocht naar Engeland mag 2 nachten en 3 dagen
naar Engeland met een prachtig schip !
De kersttijd werd vrijdagochtend op school afgesloten met een heerlijke kerstbrunch.
De firma Sperling uit Ouddorp, slagerij Johan vd. Ven, kaasboer Dammers en groente- en fruitkraam Corstanje waren hier de sponsors van.
De kinderen hebben er heerlijk van gegeten. Het is fijn te zien dat de school en het bedrijfsleven elkaar zo goed weten te vinden bij extra activiteiten op school.
Zo komt weer een einde aan de gezellige kersttijd op school en kan de kerstvakantie beginnen…